VÅRT ALLER FØRSTE TREFF

 

Lørdag 17. juni 2000 var det klart for Ford Taunus klubben Norge sitt første treff. Etter en grundig vurdering ble treffplassen utpekt. En stor parkeringsplass i naturskjønne omgivelser i Maridalen i Oslo passet bra.

Den store dagen kom tilslutt, og medlemmer fra fjern og nær var invitert, enten via klubbens nyhetsbrev eller via post. Selv været var bra slik at mange benyttet seg av muligheten til å grille.

I alt var åtte Taunus'er innom. I tillegg kom det en Escort cab, en Granada, en Sunbeam og en Tempo moped. Bilene varierte fra en 1974 1600L til en '80 2.3 GLS med Scorpio 2.4 i-motor, 5 tr. girkasse og Ghia interiør.

Ellers var de fleste variasjoner over temaet Taunus representert. Fra helt original til ombygd, oppgradert, senket, Wunderbaum etc.

De fleste kom fra øst- og sørlandet, men Egil og Christine kom helt fra Florø i sin 1974 coupé med 2.3-motor og '78-front. De kombinerte turen til Oslo med familiebesøk, men det var likevel en hederlig innsats.

Utover dagen kom det også frem noen deler som var til salgs, og Martin viste frem noen smakebiter fra sin enorme samling med Taunus-litteratur og modellbiler.

Konklusjonen må bli at det var et vellykket treff med mange nye kjente "likesinnede", og at oppmøtet var bra. Neste Taunus-samling blir på Ford2000-treffet på Hunderfossen 18.-20. august. Da kommer forhåpentligvis enda flere Taunus'er.

(Takk til Geir for dette referatet! Når det gjelder bilder, så fikk dessverrre Egil, som tok bilder av alle bilene, ødelagt filmen sin, så dette er de beste bildene vi har.)