Så er det trefftid igjen - og for første gang i klubbens historie var klubbtreffet denne gangen et rent VETERAN-treff. I år er alle Taunusene våre veteraner! Det markerer vi selvfølgelig både på treffemerket og på årets t-skjorter.

Været - det alltid så viktige været, siden mesteparten av helgen tilbringes utendørs - var slett ikke verst på torsdagen:

Og som bildet viser; i år hadde vi lagt treffet så langt vekk at det ble venstrekjøring før vi kom fram... :-P

Her er det blitt fredag, og en fin rekke Taunuser er ute på tur. Vi er på vei mot Follebu i Gausdal. Der hadde vi første stopp foran det flotte dragestilshuset Kornhaug, tegnet av arkitekten Holm Hansen Munthe og oppført i 1892:

Det ble bygget som bolighus. Senere var det sanatorium for tuberkulosesyke fram til 1970-tallet. En gang etter det besluttet kommunestyret at huset skulle rives (hikk!). Slik gikk det heldigvis ikke. Stedet ble først reddet av en stiftelse, så var det gjestegård en stund, og nå er det i privat eie igjen.

Og hvor gikk så turen videre? Joda, vi dro til Helvete, vi... Det var ganske surrealistisk å se skiltet da vi nærmet oss:

Helvete 500 meter

Med parkeringen vår pyntet vi automatisk opp parkeringsplassen før vi gikk inn ...eller mer presist; ned.

Helvete er en 100 meter dyp kløft, med store jettegryter nederst. Flere av dem er over 40 meter dype, og de har en bredde på opptil 30 meter. Jettegrytene ble laget på slutten av siste istid, ved at vann og stein fra issmeltingen roterte i fjellet og gravde ut masse.

 

Det er bortimot umulig å få fram på et lite bilde hvor majestetisk store disse "kulpene" av noen jettegryter er, men de skal være nord-Europas største. "Snorene" på bildet, er rekkverket som hindrer folk i å tumle nedover fjellsiden. Rundturen gikk helt ned i bunnen og opp igjen på andre siden. En bratt og flott tur!

På vei tilbake fylte vi en bensinstasjon med Taunus. Da var det ekstra artig at den eneste andre bilen som kom innom mens vi sto der, også var en veteran. Rett nok ikke en Ford, men Amazonen passet fint inn den også.

Deretter var det tid for et besøk hos Volden racing. Også for oss som har veteranbiler, er det gøy å høre om tilpasning og modding av motor. En av Taunusene fikk seg også en tur i boksen:

Etterpå dro vi tilbake til Hunderfossen til grilling og prating og trivelige møter med de som kom utover kvelden:

Så var det den ene tingen vi ikke kan styre da. Etter to fine dager, var dette værvarselet for lørdagen, den dagen da vi stiller opp bilene på treffplassen:

Og sånn ble det. Med lørdagen kom regnet. Jaja, vi som har vært på treff mange år, vet at det blir trivelig uansett, men en god og varm sommerdag skulle vi alltids tålt ;-)

Heldigvis ble det perioder med opphold også. I tide til kl 10 rigget vi oss til på gressletta på Norsk Vegmuseum, og flere av museets besøkende stakk også bortom oss for å se:

 

Seilet vårt spente vi opp mellom trærne så det syntes godt fra veien. Senere på dagen kunne kombinasjonen Vegmuseum + Taunus sees på denne måten:

Og i forbindelse med medlemsmøtet om ettermiddagen pyntet vi jommen opp parkeringsplassen til Norsk Vegmuseum også ;-)

I oversikten under finner du litt om hver av Taunusene som var på treffplassen, presentert etter medlemsnummer og produksjonsår:

Det er viktig for oss å understreke at alle er like velkommen på treffplassen med den Taunusen de har, enten den er original eller ombygd, restaurert, bruksbil eller oppussingsobjekt.

Under avstemningen på "publikums favoritt" står alle fritt til å stemme på den bilen han eller hun liker best. Også i år var stemmene godt fordelt mellom de forskjellige bilene, og her er de tre som fikk flest stemmer:

 

Neste klubbtreff blir:

på Hunderfossen / Norsk Vegmuseum ved Lillehammer

14.-16. juni 2013

VELKOMMEN!