En av tingene vi tenker på før vi drar på treff - men som ingen kan planlegge - er været. Og dette var synet som møtte den som kom til å sjekke yr.no et par dager før treffet:

Jaja... Med et sånt værvarsel kunne det jo nesten bare bli bedre. Og treff skulle vi ha uansett! :-)

Her er vi samlet til crusing på fredagen. Turen, med en godt merket kolonne, gikk fra Hunderfossen til Maihaugen på Lillehammer.

Underveis på vei til Maihaugen - som er et friluftsmuseum med rundt 200 hus av forskjellig alder. Der er det utstillinger og opplevelser både inne og ute.

Her er vi på vei inn på selve museet, mellom de gamle bygningene.

Målet var museets boligfelt med eneboliger fra 1900-tallet. For hva kunne vel passe bedre enn en pen samlig tidsriktige biler (les: Taunus) utenfor husene fra 70-, 80- og 90-tallet? ;-)

Tenk å kunne åpne døren og se rett ut på dette! Bildet er tatt fra trappen til 70-tallshuset. Det var ikke noe å si på naboenes utsikt heller:

Bare Taunuser så langt øyet kan se.

Også utenfor 90-tallshuset sto det pene biler.

"Langsomt ble landet vårt eget" heter en av utstillingene inne. Den er en vandring gjennom norsk historie, og gir også et glimt av norsk transporthistorie. Med vår bakgrunn er det lett å si at det mangler noe vesentlig i dette gatebildet. For, hvor er Taunusen?

Ved avreise fra Maihaugen var vi blitt en lang rekke på hele 12 Taunuser. Vi forlot museumsområdet i regnvær. Det var likevel et fint syn - men det ble et regnvått bilde ;-)


Noen handlekraftige sjeler fikk opp et romslig partytelt mellom hyttene på Hunderfossen. Dermed hadde vi alt vi trengte for sosiale og hyggelige kveldstimer både fredag og lørdag: tak over hodet, god temperatur - og aller varmest var grillen.


Lørdag var det rigging av treffplass på nytt sted - Norsk Vegmuseum på Hunderfossen nord for Lillehammer.

Her ser vi inngangen til museet og den fine museumsbussen, derfor får bildet bli med nå selv om det er tatt i fjor høst. Resten av bildene er fra selve treffhelgen ;-)

Inne på Vegmuseets område hadde vi en hel gresslette for oss selv, samtidig som museets besøkende gikk like ved oss og lett kunne stikke innom treffplassen.

Mange typiske 70talls-farger på treffplassen i år.


Som vanlig har vi bilder av hver Taunus som var innom i løpet av treffhelgen, presentert etter medlemsnummer og produksjonsår.


 

I 2012 samles vi igjen på Norsk Vegmuseum ved Lillehammer i juni.