Bjørns tofargede prosjekt:

 

Helløis Taunus-venner, jeg må først få si at jeg har et elendig kamera, men bildene vil bli bedre etter hvert når jeg får nytt apparat.

Her er min '71 xl coupe 1300 uten motor, med originalt teak interiør, som jeg fikk kjøpe for 500,- av en snill kar..

Bilen er lenge siden den var original, så den blir nok ikke det heller:

Jeg fikk også med en delebil for 500,- (to biler for 1000 spenn) en 74 mod sedan, men den er ribbet for deler, kjøpte den kun pga motoren, en nyoverhalt 2,3 med kvasskam..

Problemet er bare at han som eide bilen fikk kjørt 5 km før d tok fyr under panseret og bilen har stått siden 1998.. noen som har trua på denne motoren?

Her er et bilde fra demonteringen også:

som sagt dårlig kamera…

Så var jeg så heldig å komme over en annen bil i tillegg som jeg bare måtte ha.. en Taunus 71.mod 1.6L sedan gått kun 80000km, som hadde stått lagret i en garasje i 20 år..

Bilen må jeg si var så å si strøken, bortsett fra at vår kjære uvenn rusten, har vært å pilket litt på lakken så den har en del brune prikker, (kanskje den har fått meslinger), kun en eier, aldri røkt i, og ingen har nesten sittet i baksetet, bilen er original grå og har blodrødt interiør.. vakkert! :-)

Den har vært holdt original fra fødselen av og den blir beholdt i original tilstand i fremtiden også, men på motoren er det grenrør.. trur ikke dette er originalt, men fikk med et nytt eksos anlegg i tillegg så dette blir nok montert om en stund…Denne bilen vil snart bli registrert så den får smake litt asfalt igjen, for det savner den sikkert veldig mye.., gjett prisen da?

4000,- jeg kan jo tilføye at vi koblet til et batteri og alt fungerte, den startet også. :-) coupe`en i bakgrunnen…

Men jeg ska heller få lagt til noen bilder når kameraet mitt kommer, så bildene blir bedre..

Her er siste bilde i denne omgang:


Hei, takk for sist! Sender med noen bilder fra oppussinga av Taunusen, har forresten fått sjekket opp litt om bilen: det er en 1.6L 71mod levert med 1.6 gt motor orginalt fra fabrikk fordi de ikke klarte å levere nok 1.6 motorer i forhold til salget.

Første eier ble spurt om han godtok en 1.6gt motor, og han svarte at hvis han ikke måtte betale ekstra for det så var det greit, så sånn ble det. Så det grenrøret som sitter i bilen er originalt i min bil.

Her er ihvertfall de nye bildene: et fra oppussinga, et fra når bilen ble tatt ut og et siste der bilen er helt ferdig, klar for fotografering.. ;)


Tilbake til bildesiden