Eiriks to todørs:

 

I november 2002 kjøpte Eirik denne Taunusen, en todørs '78 1600 Basic som han faktisk kun er andre eier på.

Bildet over er det aller første av Eirik i hans nyanskaffelse, tatt en sen novemberkveld da bilen var ferdig transportert hjem. De neste bildene ble tatt dagen etterpå:

Ifølge kompisen i følgebilen: - Dette er en av de ekte "gammel-dame" bilene som man alltid hører om! Men som man som regel aldri får tak i.

Og han skriver: bilen er i riktig fin stand den, den har nå gått 82896 km, ved kjøp 82623 km (og på toppen av det hele: siste oljeskift på verksted i 1997 på 82000 km). Skriver det siste i parantes, da det nesten er for godt til å være sant...... selv om servicelappen henger på innsiden av ruta.

Og så, våren 2004, kom disse bildene:

Har tatt av forstillinga av to grunner: Syntes de fremre foringene var VELDIG myke, bestemte meg derfor for å bytte dem, ellers tenkte jeg å pusse det hele litt renere. "Den som venter får se :-) "

Har kommet et stykke på vei, skal se om jeg kan få tak i noen smådeler og slikt, et par foringer, pakninger, en clutch og forskjermer selvfølgelig.


Og noen uker senere: Har rukket å montere sammen igjen hele forstillinga igjen nå, med nye bærekuler, Monroe dempere, bærebru-foringer etc. Ser ganske bra ut, synes i hvertfall jeg ... ?!


Har også fått i hus alle pakninger til motoren, så nå står den for tur.

Sommeren 2004: Nå har jeg virkelig hatt "ferie".. Hele første uka bodde jeg stort sett i garasjen.. kremt ferie... hmmm.

Nå gjenstår det å gi felgene et strøk med maling, samt montere plast-innerskjermer, og litt annet småtteri.


Dette skriver han om bilen han hadde fra 92-94:

Det var en '77 Taunus 1.6 L med treinteriør fra Ghia, "nye" forskjermer fra '81 + blinklys + grill.

Den tiden som jeg hadde bilen, hadde den tre motorer. Først en 2.0L som brøt sammen og spydde ut olje i hele det nylakkerte motorrommet mitt, deretter en '83 Sierra 1.6 som etter noen måneder ble funnet for svak, og tilslutt en Granada 2.0L.

 

Tilbake til bildesiden